torek, 7. oktober 2014

Otvoritev sezone kodiranja, 2014

Pa se vračamo po malo daljšem premoru (starejši učenci si ga lahko privoščimo :P). Z delavnicami smo že pričeli prejšnji petek. Se opravičujemo za neobvestilo; izkaže se, da Facebook ni zanesljiva platforma za obveščanje, saj objavo neke Facebook strani, če ta ravno ne gre viral, v svojo časovnico novic prejme samo nekih 10% fanov (približno toliko, kolikor jih redno bere in odgovarja na e-pošto).

V tem semestru bodo delavnice potekale tako kot lani, ob petkih, 1619h30, v računalniški učilnici KOŽ. Oziroma natančno po objavljenem koledarju, ki ga lahko sinhronizirate s svojim e-rokovnikom. Še vedno velja, da se kar pojavite in zelo verjetno najdemo neko mesto za vas. Programsko ne prinašamo nekih bistvenih novosti: program je še vedno individualno usmerjen in nekaj samo-iniciative je nujno potrebne. Za "mlajše" še nismo našli alternative orodju Scratch, ustrezen Python vodič v slovenščini pa ... še ni dokončan. (Za programske ideje/pohvale/pripombe se priporočamo.)

Še nekaj zanimivosti


11.–17. oktobra poteka Evropsko-podprt teden kodiranja oz. Code Week. Seveda sodeluje tudi CoderDojo in sicer z dvema delavnicama: v soboto, 11.10. na FRI (prijave niso več mogoče*) in v petek, 17.10., ko bomo srečanje izjemoma prestavili v prostore Kiberpipe (izložba tik poleg vhoda v KOŽ). Poleg malice in dobre volje potrebujete takrat tudi svoj prenosnik (pogojno lahko tablico s pravicami za nalaganje brezplačnih aplikacij), kajti v Kiberpipi imamo poleg starih Pentiumov 100Mhz in Celeronov bolj malo uporabne šare.

Pohvalimo naj se tudi, da bo naš Blaž govorec na naslednjem TEDxUL dogodku. Ker je Blaž tako popularen, so karte kajpak takoj in že zdavnaj pošle.


* Nabiramo mentorje za sobotno FRI delavnico. Obdelovali bomo Python za popolne začetnike. Postavili so nas v hkratno dve učilnici, v vsaki po 15 učencev, kar bomo samo trije najbolj vestni mentorji težko shendlali. Na pomoč vabljeni vsi udeleženci prejšnjih CoderDojo srečanj, ki že poznajo Python, primerni starši, ... Javite se nam na mail.

Ni komentarjev:

Objavite komentar