četrtek, 3. april 2014

EventBrite se poslavlja, pozdravljen Google Koledar

Če ne izpostavimo dovoljkrat, naš CoderDojo program je beta — vedno kaj novega testiramo. :-)

Pred nekaj meseci smo uvedli sistem naročanja vstopnic preko EventBrite. Bilo je fino, da smo približno vedeli, koliko udeležencev lahko na posameznem srečanju pričakujemo, a pol udeležencev se protokola niti ni držalo, storitev v celoti pa za naš primer uporabe tudi ni tako prijazna, kot bi morala biti.

Enter Google Koledar. Desni stolpec na spletni strani sedaj (testno) krasi Googlov koledar. Razpisani datumi so, sploh bližnji (prvi že jutri!), dovolj zanesljivi, da lahko koledar sinhronizirate s svojimi priljubljenimi rokovniki:
  • klik na Google Koledar (dinamično posodobljeno) je za tiste, ki uporabljate koledar na spletu ali Android mobilne platforme oz. vaš program podpira sinhronizacijo z Google koledarjem,
  • s klikom na iCal pa lahko datume, kot so definirani zdaj, izvozite v ostala namizna ali mobilna orodja, ki ne podpirajo Google koledarja.
Vsem zainteresiranim močno priporočamo sinhronizacijo: to je edini najzanesljivejši način, da po pomoti ne zamudite nobene delavnice in da ste o napovedanih spremembah pravočasno obveščeni. Poleg tega velja OPOZORILO: po sinhronizaciji na Google koledar morate opomnike na dogodke, če jih želite prejemati, sami nastaviti, prav tako pa je potrebno CoderDojo delavnice omogočiti kot vir v mobilni aplikaciji. Sicer obveščanja in prikazovanja ne bo.

Za potrjevanje udeležbe bomo našli kaj bolj enostavnega. Predlogi vsekakor dobrodošli!

Ni komentarjev:

Objavite komentar