Kaj je CoderDojo?

CoderDojo je internacionalno neprofitno gibanje, odprta znamka Fundacije CoderDojo, predano računalniškemu izobraževanju otrok. To so strani slovenske frakcije.

Prispevek o našem CoderDojo tečaju iz oddaje Infodrom.

Naše poslanstvo je širjenje računalniške znanosti in pismenosti med mladimi, morda na malenkost višjem nivoju in predvsem drugače kot to zahteva formalno izobraževanje.

Organiziramo redne tečaje, kjer se participanti spoznajo primarno z osnovami programiranja (računalniških aplikacij, iger, spletnih strani, ...), sicer pa tudi z Internetom, etičnim hekanjem, digitalno varnostjo, računalniško znanostjo, digitalnim audio-video oblikovanjem, matematiko, fiziko, psihologijo ...

Na kratko, naš cilj je poskrbeti, da se bo nadobudni mladi raziskovalec ob pravem času zanesljivo vpisal na univerzo vseživljenjskega učenja naravoslovnih in tehničnih smeri!

Tečaj programiranja je brezplačen, zahtevamo pa uporabo našega, za učenje prilagojenega operacijskega sistema, ki na računalniku teče iz 8GB USB ključa, ki vam ga damo v uporabo, lahko pa tudi prinesete svojega.

Pomembno
Na tečaj morate prinesti:
  • svoj prenosni računalnik (včasih se tudi najde kak, ki je prost, ali pa se ponudi kdo, ki bi delal v paru), 
  • veliko dobre volje do učenja
  • prej omenjeni 8GB USB ključ, in 
  • zdravo malico
Včasih kak dobrotni starš dostavi tudi skupinsko malico — Hvala. ^_^

Dogodka se lahko naslednjič udeležite po objavljenem razporedu. Kar pridite in je. :-)Trenutno se dogodki odvijajo v Ljubljani, s časom pa naj bi se zadeva razširila... Če je kdo del kakšnega računalniškega kluba, ki bi zadevo organiziral v svojem kraju, kar na plan! Prostovoljstvo je vrlina!  :-)

Če se zanimate za organizacijo v svojem kraju oz. bi se javili kot mentor ali imate zgolj kakšne ideje za izboljšanje dogodka, ste vljudno vabljeni, da nas obiščete na enem od prihodnjih razpisanih dogodkov, lahko pa nas kontaktirate tudi preko emaila (info<at>coderdojo.si) ali pišete na dopisni seznam.

Ni komentarjev:

Objavite komentar