Postani mentor

CoderDojo gibanja delujejo brezplačno in neprofitno, zato so prostovoljci ključnega pomena. Vse kar potrebujete, da nekomu povsem spremenite življenje, je nekaj ur na teden!

Se znajdeš z računalniki (HW) oz. znaš programirati (SW) v vsaj enem programskem jeziku? Rad pomagaš? Bi rad spremenil svet na bolje? Znaš v ljudeh zbuditi občutek za radovednost?

Pridi na kateregakoli naših srečanj in si poglej kako zadeva zgleda! Ni potrebno biti profesionalni programer ali učeni pedagog, da otrokom pomagaš z algoritmičnim razmišljanjem in širjenjem obzorij. Potrebuješ le dobro voljo in željo par ur na teden preživljati na tak način. :-)

"Ful so zabavni otroci. Ene par jih je tudi res ful bistrih in je veselje delat z njimi!" — Blaž, 23
"Men je fajno, itak nimam drug'ga delat. Pa še šteje mi kreditne točke v okviru izbirnega predmeta na faksi." — Petra, 21
"V pravo veselje mi je, ko vidim, da je [mali] razumel koordinatni sistem in fiziko v njem, kar sva skicirala na papir." — Jernej, 25

Najbrž ni potrebno posebej poudarjati, da volontersko sodelovanje v taki skupini lepo zgleda tudi v ustreznem razdelku vsakega CV-ja. ;-)

Če misliš torej, da bi te to lahko veselilo, pridi na enega naslednjih srečanj.

Če bi CoderDojo delavnice raje organiziral v svojem kraju, tudi dobrodošel!

Ni komentarjev:

Objavite komentar